Bedankt voor je stem!

623

Stemmen

PLAN #119
’De Kleine Ondernemers’
— Jeffrey Boakye

Omschrijving

In dit plan zal u te weten komen wat ons beweegredenen zijn om deze school te starten. Daarnaast zult u lezen hoe wij invulling geven aan onze ideeën. Onze visie is om naast het aanbieden van het reguliere curriculum, wat past bij de moderne en diverse samenleving van Amsterdam ook een breed aanbod aan algemene kennis te bieden aan onze leerlingen. Met belangrijke richtlijnen zoals opvoedkunde, budgetteren, culturele verrijking en ondernemen, willen wij onze studenten kennis meegeven die gericht is om ze naast het voorbereiden op hun vooropleiding, ze ook voor te bereiden op volwassenheid.

We vinden het belangrijk dat er een goede sfeer en positieve dynamiek bestaat onder onze leerlingen. Om dat te bewerkstelligen hebben we een aantal vast regels en toevoeging in ons lespakket. We zijn onder andere van plan om school uniform te introduceren om zo éénheid te creëren en onderscheid te voorkomen. Iedereen is gelijk aan elkaar en gelijkwaardigheid onderling is belangrijk. Dat moet terug te zien zijn in de school in de vorm van uniform. Om eenheid te creëren en onderscheid te voorkomen, moeten leerlingen in uniform komen.

Daarom pleit ik voor uniform als klederdracht in school. De ouders zullen een cruciale rol spelen in de schoolcarrière van de leerling. Van ouders zal verwacht worden dat zij zich 100% inzetten zodat er een strakke driehoeksverhouding ontstaat tussen de school, de leerling en de ouders. Ouders met opvoedingshulpvragen kunnen ook terecht op onze school.

Tevens ontvangen wij leerlingen met extra leerbehoeften met open armen. In het kader van wettelijk speciaal onderwijs kunnen leerlingen met speciale leerbehoeften ook bij ons terecht. Dit kind zal door ons aangepast onderwijssysteem optimaal kunnen genieten van onderwijs op ‘De kleine ondernemers’. Alhoewel wij vernieuwend willen zijn en denken, willen we dit bereiken door middel van een ouderwets fenomeen. RESPECT! Respect voor elkaar en ouderen kan zich op vele manieren openbaren. In de omgang begint het bij het spreken met twee woorden en het aanspreken van volwassenen met U.

Initiatiefnemers

Mijn naam is Akosua lomo-tettey, 25 jaar. Momenteel studeer ik pedagogische wetenschappen. Mijn passie ligt in het werken met jongeren met én zonder een beperking. Ik heb werkervaring op gedaan met deze specifieke doel groep op het Orion college (cluster3). Daarnaast werk ik al 5 jaar in Albert Hein als teamleider.

Jeffrey Boakye Yiadom is een echte netwerker die gemakkelijk kan netwerken en is altijd opzoek naar nieuwe kansen. Een mediator die gemakkelijk mensen bij elkaar bent. Een zeer leergierig en een betrokken persoon. THINK BIG, BECOME MIGHTY! Dat is de motto en tevens slogan van zijn kledinglijn en geeft een signaal af, wie je ook wezen mag, dat je ertoe doet!

Mijn naam is Caressa Wolff, ik ben 22 jaar. Ik studeer aan de Hoge Economische School van Amsterdam en volg de opleiding International Business and Languages (2e jaars). Hiervoor heb ik Hotelmanagement en Luchtvaartdienstverlening gestudeerd op het MBO niveau 4.