Bedankt voor je stem!

54

Stemmen

PLAN #53
’De school zonder naam: Waar we leren met, door en van elkaars talenten!’
— Brigitte van Setten

Omschrijving

De school zonder naam (SZN) heeft nog geen naam...want ook dat is iets wat we samen bespreken, waar we over brainstormen, discussieren en over stemmen. De SZN is een open en eerlijke school waar we werken vanuit gelijkwaardigheid. Waar we met elkaar praten en samenwerken, waar we geloven dat kinderen zelfstandig zijn, maar ze kunnen leren om zelfdiscipline te ontwikkelen. De SZN is een school waar we de dag altijd starten met een kring, om te horen wat onze doelen zijn vandaag en hoe we die gaan behalen. Om elkaars zorgen, maar vooral ook vreugde te delen en om te praten over zaken die zich in de maatschappij afspelen.

Maar, de SZN is vooral een school waar we werken vanuit talenten. Wij geloven dat elk kind talentvol is. We gaan dieper in op het talent. Jouw talent is immers het begin van je toekomst. In je talent ben je goed, heb je vertrouwen en maakt je tot wie je bent. Je talent zal je gaan gebruiken in je toekomstige baan. Wij geloven dat leren beter gaat als je leert vanuit je talent. Jouw talent is belangrijk, maar net zo waardevol is het talent van je schoolgenoten.

Op de SZN leren met, door en van elkaars talenten!

Initiatiefnemers

Ik ben Brigitte van Setten, door de jaren heen is mijn naam afgekort met Brit. Ik ben 31 jaar en woon in Veenendaal. Ik ben 8 jaar leerkracht in het basisonderwijs.

Ik houd mij bezig met innovaties in het onderwijs en probeer zoveel mogelijk out of the box te denken. Ik ben geïnteresseerd in onderwijsvormen die echt uit het huidige systeem durven te stappen. Werken aan 21th century skills, niet alleen op papier, maar vooral in de werkelijkheid. Ik heb al op veel scholen gewerkt en pik van elke school het goede mee. Helaas zie ik scholen nog te vaak werken voor de inspectie in plaats voor de kinderen, dat vind ik zonde en helemaal niet nodig. Ik word heel blij van een project zoals deze en zou heel graag mijn eigen ideeen wat betreft goed onderwijs in de praktijk willen brengen.

Oproep

Mensen die het financiele plaatje inzichtelijk kunnen maken. Zoveel ideeen, maar hoe zorgen we ervoor dat het betaalbaar en werkelijkheid kan worden?

brigittereijnst[at]gmail.com