Bedankt voor je stem!

47

Stemmen

PLAN #102
’O2 school (oxygen-school), een Lang zal ze levensschool.’
— Marion Moulen

Omschrijving

O2 school (oxygen-school) Een lang zal ze levensschool Oxygen-cyle, spirit-cycle, inspiration-cycle, life-cycle

De school, 'ons huis van de toekomst' als een zuurstofrijk netwerk.

Oxygen-cycle

Meer frisse lucht, lichaamsenergie en voldoende lichaamsbeweging op school. Hersengymnastiek aflossen met ontspanning. Naast de hoofdzaak (de hersenen) ook ruimte voor de hartzaak (intuïtie), handwerk, voetenwerk en ademwerk. Praktijk ademwerk:O2 en lichaamsconcentratie zoals sport, dans, martial-arts, yoga, meditatie, etc. Vak bio: human rhythm, biologie, bio-ritme, scheikunde en gezondheidsleer

Spirit-cycle

Inzet is schone energie (O2 )voor onze omgeving en samenleving. Mensenleer van natuurmensen tot stadsmensen. Kiezen voor kwaliteit, empathie, vrede en mensenrecht.

Praktijk: Wisselwerking tussen klassikaal les (groepsgevoel en samen beleven) en ruimte voor individueel maatwerk (je bent uniek) lossen elkaar af. Vak mensenleer: geschiedenis en toekomst, talen, communicatie, schrijven, media, presenteren, filosofie.

Inspiration-cycle

Lesprogramma's ontwikkelen die meerdere of alle zintuigen prikkelen. Ieder mens is uniek en het geheugen is actief in relatie tot jouw persoonlijke sterke zintuigen. Zo kan eenieder zich herkennen in het aangeboden lesmateriaal en is gemotiveerd. Verbinding onderzoeken b.v. tussen natuur, kunst, muziek, taal, architectuur, dans en wetenschap onderling. Praktijk passie-vak: Ruimte om je passie te volgen en je kwaliteiten te ontwikkelen. Verbaal en/of non-verbaal kun je combineren op eigen wijze. Auto-didactisch aan het werk en aansluiting zoeken met diverse leeftijden, je eigen netwerk creëren. Enkel onder toezicht van een volwassene. Je bent ook welkom tijdens uitval-uren of tussen-uren! Creatief productief zijn door te observeren, onderzoeken, ontwerpen, bouwen, van tekentafel tot digitaal.

Life-cyle

Kennis verrijken over leven en dood, onze aarde en atmosfeer. Anticiperen op onze toekomst met nieuwe specialisatie kennisvakken b.v.: waterkunde, lichtkunde, luchtkunde, aardkunde, plantkunde, ruimtekunde.

Een lang zal ze levensschool, is een school waar je ook na je diploma welkom blijft.

Marion Moulen / © choreografe en circus Ziaqua 2015

Initiatiefnemers

Ik ben Marion Moulen. Inmiddels heb ik zo'n 26 scholen op naam staan, als freelance choreografe en circus Ziaqua, mede dankzij de samenwerking met cultuurorganisaties en -coördinatoren in het onderwijs. Een rijke praktijk ervaring in het ontwikkelen van creatieve lesprogramma's op maat, zo ook het leren omgaan met diverse schoolsystemen.

Fantasie is mijn werk en mijn passie is mensen verbinden en empoweren. Met liefde bied ik inmiddels lessen voor alle leeftijden en noem mij na 25 jaar ervaring een familieschool.

In de hoop met dit plan, mijn visie, U nu als lezer ook te inspireren. Zonnekracht, verbeeldingskracht en fysieke kracht maakt je een meester van jezelf met een glimlach.

Marion Moulen / © choreografe en circus Ziaqua 2015