Bedankt voor je stem!

32

Stemmen

PLAN #124
’Quintessence Interactieve School (QIS)’
— Yvonne Kradolfer

Omschrijving

Quintessence Interactieve School (QIS)

Quintessence: ‘Daar waar het allemaal om gaat, de kern van de zaak, het hart. Dat wat latent aanwezig is’.

Als je ervan uitgaat dat alles latent in iedereen aanwezig is, dan is het alleen nog de kunst om het eruit te halen. Zou je zeggen.

Interactieve: ‘waarbij mensen op elkaar reageren, of waarbij je invloed kunt hebben op wat er gebeurt’ of ‘in beide richtingen verlopend’.

Waar gaat het om?

Intrinsieke motivatie. Een pasgeborene groeit op in de omgeving van volwassenen en/of iets oudere kinderen. In die setting vindt een mens de intrinsieke motivatie om te gaan communiceren met die ouderen en ontplooit hij of zij ook de wil om de wereld te willen ontdekken.

De QIS wil die setting verder uitbouwen door mensen niet te differentiëren op leeftijd, maar op gedeelde of te combineren interesse (kennis) en talenten. Geen voorbereiding op de maatschappij maar QIS is leren ín de maatschappij. Een veilige omgeving waar je tegen problemen en uitdagingen aan kunt lopen en er een oplossing voor kunt vinden.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemer

Allround geïnteresseerd menstype dat voortdurend probeert nieuwe inzichten te implementeren in het leven van alle dag. Tijdens een VWO opleiding begonnen aan een studie architectonische vormgeving en design. Later gespecialiseerd in conceptontwikkeling. Een module trendanalyse gevolgd en enkele jaren geleden afgestudeerd als eerste graad docent beeldende kunst en vormgeving.

Werkzaam (geweest) als internationaal accountdirector voor grote organisaties, projectleider, docent op een vrije school en zelfstandige. Met passie voor onderwijs en creatie en met interesse in en liefde voor de mens.