Bedankt voor je stem!

24

Stemmen

PLAN #90
’Start Me Up Academy Amsterdam’
— Rolf Schreuder

Omschrijving

Onze belofte aan de jongeren van Amsterdam:

"Op de Start me Up Academy zul je je ontwikkelen tot een nieuwsgierig, vindingrijk, betrokken en ondernemend mens met het vertrouwen, (zelf) kennis en vaardigheden om je leven in eigen hand te nemen en je optimaal te ontplooien. Je leert van je dromen daden te maken: je leert door te ondernemen.

Je ontwikkelt een product of bedrijf; je verbetert de wereld met een sociaal initiatief; je gaat op een wetenschappelijke expeditie; je bouwt een app; begint een restaurant; maakt een muziekalbum; produceert een film...Je maakt per onderneming een ontwikkel- en leerplan en gaat aan de slag met kennis, vaardigheden en competenties om jouw onderneming tot een succes maken. Daarbij leer je van de mislukkingen en van de successen. Gaandeweg word je een sterke persoonlijkheid die weet hoe je dingen voor elkaar krijgt.

Je kunt bij ons beginnen op je 10e jaar. Op onze academy verveel je je nooit, want je werkt aan doelen die jij zelf stelt. Wat je ontwikkelt en realiseert is jouw eigendom en is geen fictief project bedacht door een leraar of uit een boek. Wat je hier doet, is echt. De school zelf is een broedplaats en academy ineen. We zijn open van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds (waarbinnen je minimaal 8 uur uur aanwezig bent) en sturen je dan echt naar huis (het liefst zonder huiswerk).

Het mooie is dat we werken met top-docenten met een ondernemende geest. Het is ook nog een keer een netwerk-school met ook internationale gastsprekers, bijzondere mensen die met inspirerende verhalen waarvan je veel leert. Natuurlijk ondernemers, maar ook mensen uit wetenschap, technologie, kunstwereld en bijvoorbeeld politiek. Natuurlijk haal je je diploma net als op andere scholen. Maar op welk niveau bepaal je gaande weg je carriere. We formuleren op je 14 jaar het einddoel waar je voor gaat. Maar misschien nog wel veel belangrijker en mooier dan een diploma is dat jij dingen voor elkaar hebt gekregen waarvan je niet wist dat je dat in je had, een kwaliteit voor het leven. En dat je op school zat, dat voelde helemaal niet zo."

Initiatiefnemers

Rolf Schreuder "Ik neem graag dit initiatief omdat ik zelf heb ervaren hoezeer ondernemen mij motiveert en mij iedere dag laat leren. Daarnaast hoor en zie ik veel scholen, leraren en leerlingen die aangeven dat de huidige schoolorganisatie logische en door velen gewenste vernieuwingen in de weg staan. Ik geloof sterk dat een op ondernemersschap gebaseerde school beter past bij deze tijd en nodig is en dat er een nieuw paradigma voor onderwijsinrichting nodig is. Ik ben thans zelfstandig adviseur voor educatieve en media-organisaties."

https://www.linkedin.com/in/rolfschreuder