Bedankt voor je stem!

120

Stemmen

PLAN #111
’TRIBE’
— Bas Rosenbrand

Omschrijving

TRIBE: een school waarin iedereen leert. Van vier tot twaalf, tot achttien, tot achtentachtig. We bouwen de school met elkaar. Met als basis: onszelf. En onze ideeën over wat we nodig hebben in de samenleving van nu. En hoe we de samenleving van de toekomst willen vormgeven.

In TRIBE word je gezien als iemand die iets bijzonders te geven heeft. We helpen elkaar om dat zo goed mogelijk te laten lukken. We zijn pas succesvol als iedereen succesvol is.

Dat willen we zo goed mogelijk doen. We onderzoeken alles wat we kunnen gebruiken wat bijdraagt aan ons geluk, gezondheid en ons leren. Van nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen, technologische ontwikkelingen, nieuwe methodes, voeding, de inrichting van het gebouw, tot nieuwe inzichten in hoe je de school als organisatie kunt organiseren. We proberen uit wat voor ons werkt, zo mogelijk verbeteren we het of we ontdekken en ontwikkelen zelf iets nieuws.

We gaan uit een opbouw van een natuurlijke ontwikkeling: natuur, emotionele geborgenheid, spelen, vragen stellen, relationele vaardidheden, instrumentele vaardigheden, persoonlijke interesses, oplossingen vinden, bijdragen aan TRIBE en de samenleving, excelleren in persoonlijke projecten.

Je krijgt ruimte om bij jezelf te komen, jezelf te leren kennen en eigen keuzes te maken. Je krijgt overzicht over de ontwikkeling van de wereld. Je leert de basisvaardigheden als Nederlands, Engels, rekenen en lezen, en de andere kennis op een manier die bij je past.

Je krijgt uitdagingen. Je leert hoe je projecten op kunt zetten, je kunt aan gezamenlijke projecten meedoen en je eigen projecten opzetten. Je krijgt begeleiding. We zoeken samen uit wat werkt. Al doende leren we.

Tenslotte wordt je uitgedaagd om te excelleren in iets waar je interesse ligt. Om verder te gaan dan je voor mogelijk had gehouden. Om het beste van jezelf te laten zien.

TRIBE is gebouwd op meer dan vijftien jaar ervaring in allerlei scholen wat samen met kinderen en tieners opnieuw werd vorm gegeven. TRIBE is tegelijk weer een nieuw avontuur. Met nieuwe bijzondere mensen. Op een nieuwe plek.

Als je hier aan mee wilt doen: “Welkom bij de TRIBE!”

Initiatiefnemers

Mijn passie is onderwijs, omdat dit de basis is voor een gezonde en verbonden samenleving.

De laatste zeven jaar werk ik als projectleider, adviseur en leerkracht in verschillende vernieuwende scholen in binnen- en buitenland. Ik geef training in Rondspraak: inspirerend en effectief vergaderen. Ik heb een opzet ontworpen voor een nieuwe lerarenopleiding. De laatste twee jaar begeleid ik scholen in Polen, waaronder het opzetten van een nieuwe school in Poznan (Polen): Spark.edu.pl

Daarvoor heb ik Iederwijs opgericht, een school waar je kunt leren wat je belangrijk vindt en waar je kennis maakt met elkaar. De school is zeven jaar succesvol geweest. In de laatste jaren was de school gegroeid naar veertig verschillende lessen per week met gemotiveerde leerkrachten en leerlingen.

Ik heb in Iederwijs nieuwe inzichten opgedaan rondom leren, spelen, begeleiding, besluitvorming en organisatie, het aandachtseffect en natuurlijke ontwikkeling.

TRIBE is gebaseerd op al mijn ervaringen.