Bedankt voor je stem!

0

Stemmen

PLAN #23
’School of Life’
— Diemer van den Berg

Omschrijving

De School of Life is een school die zich richt op de leerling zelf. Je leert keuzes maken die jij wil en waar jij achter staat. Ook zelfvertrouwen krijgen speelt een belangrijke rol door erachter te komen wie je bent, wat je kan en wat je wil. Hierdoor kies je je eigen levenspad en richt je het in zoals jij het wil!

Ook wordt er aandacht besteed aan sociaal ondernemen zodat je met de dingen die jij leert en geleerd hebt, ook de mensen om je heen kunt helpen en zo de wereld beter maakt! Daarnaast wordt creativiteit gestimuleerd naar eigen invulling (dus als je graag muziek maakt, doe je dat, als je graag schildert, ga je schilderen, etc.)

Dit alles wordt gedaan door mensen uit de praktijk: persoonlijke ontwikkeling door life coaches, ondernemen door ervaren ondernemers en natuurlijk door jongeren van elkaar te laten leren door middel van zelfreflectie.

Initiatiefnemers

Ik ben Diemer van den Berg en 20 jaar oud. Nadat ik op het reguliere onderwijs ben gestopt, ben ik in aanraking gekomen met Breekjaar en Team Academy en er zo achter gekomen dat het anders moet in het onderwijs! Mijn visie is dat het huidige reguliere onderwijs niet gericht op de leerling zelf is, wat leidt tot verkeerde studiekeuzes en drop-outs. Jongeren vertrouwen niet in zichzelf en ronden een studie af om een papiertje te hebben en niet omdat het iets is waar ze energie van krijgen.

Ik wil hierin verandering brengen het huidige systeem te veranderen.

Oproep

Ik heb nog niet veel ondernemerservaring dus ben op zoek naar mensen die mijn idee tot werkelijkheid kunnen brengen. Wat ik nodig heb, zijn mensen met ervaring in onderwijsvernieuwingen. Verder mensen die financieel goed zijn, het juridische deel kunnen uitzoeken en mensen die structuur kunnen bieden. Mocht je verder nog dingen willen/kunnen bijdragen, ben je natuurlijk ook een held! :)

diemer1.dvb[at]gmail.com