Bedankt voor je stem!

228

Stemmen

PLAN #63
’Happy School Amsterdam: It takes a village to raise a child’
— Lizette Scheer en Diantha Rumahlewang 

Omschrijving

It takes a village to raise a child - www.happyschoolamsterdam.com

Wij bouwen een school rondom jou waarin jouw aangeboren nieuwsgierigheid, creativiteit én veelzijdige ontwikkeling volledig tot bloei kan komen. Wij creëren een maatschappij in het klein.

School is een veilige plek waar je mag zijn wie je bent. Op school is het fijn. De plek waar je de wereld leert ontdekken, en jezelf leert kennen. Leren is leuk, want je bent ontzettend nieuwsgierig naar die grote wereld die tot in haar kleinste details boeiend is. Je zit vol levensenergie, je wilt meer weten, met je handen werken, iets tot leven brengen met je fantasie én de dingen verrijken met je creatieve ideeën.

Je bent van nature creatief en nieuwsgierig.

Weet je wat we dus belangrijk vinden? Dat je je lekker voelt, en dat je tools krijgt om een gelukkig en gezond mens te blijven. Wanneer je blij bent, gaan er allerlei stofjes in je hersenen en lichaam werken, waardoor je je creativiteit kan inzetten, beter presteert, en leren plezierig blijft. Sommige grote mensen zijn dit vergeten. Wij besteden aandacht aan zelfvertrouwen, goede voeding, een gezonde leefstijl, omgaan met emoties en hoe je kunt ontspannen wanneer dat even nodig is. Deze vaardigheden helpen je stevig in je schoenen te staan om later goed voor jezelf te zorgen.

Welzijn is nodig om het beste uit jezelf te halen.

Onze school ondersteunt het natuurlijke leren en welzijn. We zijn een eigentijdse school. Onze leerstof en leermiddelen zijn afgestemd op een snel veranderende wereld. We zorgen voor een stevige basis, zodat je vol zelfvertrouwen naar het eindexamen kan. We gaan voor een volledige ontwikkeling in een doorlopende leerlijn van 0-18 jaar.

We bereiden je voor om optimaal te functioneren in de maatschappij.

We gaan mee met de technologie en staan stil bij maatschappelijke vraagstukken. We gaan naar buiten om de natuur te ervaren. Samen zoeken we manieren om zuinig met onze aarde om te gaan. We stimuleren: oplossingsgericht en kritisch denken, een ondernemende houding. We ontwikkelen sociale en morele competenties, en emotionele intelligentie.

We doen het samen.

Samen stellen we een persoonlijk leertraject op. We kiezen schooltijden tussen 8:00-18:00. Je persoonlijke planning wordt steeds bijgehouden waarbij knelpunten en vorderingen worden besproken. In een portfolio worden prestaties bijgehouden; cijfers vinden wij minder interessant.

Wij blijven leren, samenwerken, continu in dialoog met jou, je ouders/opvoeders, begeleiders, specialisten, gemeenten en overige partners. Leerkrachten zijn coaches, rolmodellen, volwassenen die je begrijpen, naar je luisteren en je inspireren. De ruimtes in én om het schoolgebouw zijn door experts ontworpen, en erop gericht dat jij je prettig voelt en goed kan leren.

Op onze nieuwe school is plek voor elk talent én staat Happy Healthy and Creative Learning centraal!

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Happy, Healthy and Creative Learning zijn Diantha Rumahlewang en Lizette Scheer. Zij hebben veel ervaring op het gebied van onderwijs én ontwikkeling. Ze zijn gedreven, ondernemend, betrokken én deskundig! Hun droom is om een school neer te zetten waar kinderen het fijn hebben én gestimuleerd worden om een optimaal en compleet leer- en ontwikkelingstraject te doorlopen. Diantha en Lizette beseffen dat ze dit niet alleen kunnen en hebben een groeiend team van meedenkers, meedoeners én een denktank achter zich staan. Voor meer informatie over de initiatiefnemers neem een kijkje op: http://happyhealthycreative.nl/?page_id=139